Одржавање путних комуникација у зимским условима

Уторак, 4.2.2020 | Обука
Упркос релативно повољним метеоролошким условима за ово доба године, снег је присутан у планинским деловима наше земље, а висина снежног покривача на путевима до неких објеката Војске Србије прелази један метар.

Припадници 310. инжињеријског батаљона из Прокупља су зато током зиме, осим на редовним задацима, ангажовани и на одржавању путних комуникација у околини града и у зони одговорности Треће бригаде копнене војске. 

Одржавањем проходности путева ка Копненој зони безбедности и објектима Војске Србије од кључног значаја, инжињерци Копнене војске стварају неопходне услове за несметану подршку ангажованим јединицама у зимским условима. На тај начин омогућавају и мештанима планинских села лакшу комуникацију, приступ здравственој заштити и снабдевање основним животним намирницама.

Посао инжињерца је тежак и опасан, а потребно искуство се стиче годинама. Припадници 310. инжињеријског батаљона, који чини професионални састав различитих специјалности, претходних су година често били ангажовани на пружању помоћи цивилном становништву, на шта су посебно поносни.

Повезане вести