Награде за најбезбедније војне возаче

Среда, 3.4.2024 | Актуелности
На седници Савета за безбедност војних учесника у саобраћају одржаној данас у касарни „Топчидер“ у Београду уручена су традиционална признања за најбезбедније возаче у Министарству одбране и Војсци Србије у 2023. години.

За најбезбеднијег возача у категорији подофицира проглашен је заставник прве класе Јован Медојевић из 72. бригаде за специјалне операције, док су у категорији професионалних војника и цивилних лица признања понели десетар Живота Јеринић и војни службеник Горан Радојевић из Централне логистичке базе. Они су у претходној години прешли највише километара војним возилима за превоз путника, опасне робе у течном стању и вангабаритних средстава, без саобраћајних незгода и прекршаја.

Најбољим возачима признања је уручио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, који је и председник Савета за безбедност војних учесника у саобраћају.

На данашњој седници разматрано је стање безбедности у саобраћају у Републици Србији, са посебним освртом на безбедност војних возача, и усвојени су закључци и мере за даље унапређење безбедности у саобраћају.

Седнице Савета за безбедност војних учесника у саобраћају одржавају се два пута годишње, а у његовом раду, осим најодговорнијих старешина саобраћајне службе Војске Србије, учествују и представници Агенције за безбедност саобраћаја, Министарства унутрашњих послова, Саобраћајног факултета у Београду и Факултета техничких наука у Новом Саду.

Повезане вести