Примопредаје дужности у Ратном ваздухопловству и ПВО

Уторак, 17.1.2017 | Актуелности

У Ратном ваздухопловству и ПВО данас су завршене примопредаје дужности заменика команданта и команданата бригада на основу указа председника Републике Србије о постављењима на нове дужности.

Бригадни генерал Душко Жарковић дужност заменика команданта Ратног ваздухопловства и ПВО предао је бригадном генералу Сави Миленковићу који је до сада обављао дужност команданта 250. ракетне бригаде за ПВД. 

Командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Ранко Живак, осврћући се на богату каријеру двојице генерала, указао је на особине које треба да поседује официр на овако одговорној дужности. Професионалне и људске особине су, како је истакао, оно што је препоручило генерала Жарковића за дужност начелника Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије.

На дужност заступника команданта 250. ракетне бригаде за ПВД постављен је пуковник Милан Поповић који је до сада обављао дужност помоћника команданта РВ и ПВО за операције. Свечаној примопредаји дужности пред стројем припадника 250. ракетне бригаде у касарни „Бањица“, осим команданта РВ и ПВО присуствовали су команданти јединица и начелници установа лоцираних у касарни. Предајући дужност, бригадни генерал Сава Миленковић је истакао да је захвалан и поносан што је имао прилику да командује 250. ракетном бригадом, а свим припадницима јединице пожелео успех на личном и професионалном плану.

Пуковник Александар Бијелић који је, указом Председника, постављен на дужност начелника штаба у Команди РВ и ПВО предао је дужност команданта 98. ваздухопловне бригаде. На свечаности, организованој тим поводом на аеродрому Лађевци, поред команданта РВ и ПВО генерал-мајора Ранка Живака, команданата и начелника организацијских целина Министарства одбране и Војске Србије и припадника 98. ваздухопловне бригаде, присуствовали су начелници управних округа, градоначелници и председници општина са којима 98. ваздухопловна бригада остварује сарадњу.

Генерал Живак је обраћајући се присутнима истакао да су пуковника Бјелића, током обављања дужности, красиле огромна енергија, мотивација, посвећеност бригади и жеља за постизањем што бољих резултата што је допринело да 98. ваздухопловна бригада све своје задатке успешно и безбедно изврши. Дужност команданта бригаде, коју је пуковник Бијелић обављао претходне четири године, до постављења новог, обављаће пуковник Дејан Васиљевић.

На аеродрому „Батајница“ извршена је примопредаја дужности команданта 204. ваздухоловне бригаде. Досадашњи командант бригадни генерал Предраг Бандић постављен је на дужност шефа Војног представништа у Мисији Републике Србије при НАТО. Дужност команданта бригаде пред свечаним стројем јединице примио је досадашњи заменик команданта пуковник Жељко Билић. Предајући дужност генерал Бандић се свим припадницима 204. ваздухоловне бригаде захвалио на сарадњи, а пуковнику Билићу пожелео успех у обављању ове одговорне дужности. 

Повезане вести