Припадници Прве бригаде копнене војске на вежби у Мађарској

Петак, 21.9.2018 | Обука

Припадници 11. пешадијског батаљона Прве бригаде копнене војске извели су на полигону „Ујдорогд“ у Мађарској вежбу „Комшије 2018“ са припадницима Оружаних снага Мађарске и Националне гарда Охаја.

На полигону који се налази двадесетак километара северно од језера Балатон наши и мађарски војници и амерички гардисти су од 17. септембра до данас увежбавали борбу у урбаним срединима у мировним операцијама.

Групу војника из 11. пешадијског батаљона предводио је командант потпуковник Владан Коларић, а јуче су извођење вежбе пратили командант Пете пешадијске бригаде мађарске војске бригадни генерал Ромулус Русин, заменик команданта НГ Охаја генерал-мајор Џон Харис и помоћник команданта Прве бригаде за операције потпуковник Никола Стојковић.

Петодневна војна вежба изведена са нашим северним суседом још једна је у низу вежби које доприносе бољем разумевању, сарадњи на извршењу заједничких задатака и компатибилности наше са другим армијама у свету.

Прву вежбу под називом „Комшије“ припадници Прве бригаде копнене војске извели су са мађарским јединицама 2012. године у Србији, а од тада се сваке године изводи наизменично у Србији и Мађарској, по различитој тематици.

Повезане вести