Обука инструктора у области хуманитарног разминирања

Петак, 15.7.2022 | Обука
Припадници Војске Србије који су успешно завршили први циклус обучавања за уклањање неексплодираних убојних средстава по међународним стандардима добили су звања инструктора обуке првог нивоа у области хуманитарног разминирања.

Обука је реализована прошле и ове године у сарадњи са Европском командом Оружаних снага Сједињених Америчких Држава у оквиру пројекта „Хуманитарно разминирање“, а успешно су је похађали припадници вода за разминирање и уклањање неексплодираних убојних средстава из састава 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде копнене војске и пиротехничари Ратног ваздухопловства и ПВО.

Сертификовање и обучавање припадника Војске Србије спровели су инструктори из Европске команде Оружаних снага САД, а реализација активности представља наставак успешне сарадње и доприноси даљем унапређењу капацитета Војске Србије за уклањање и уништавање неексплодираних убојних средстава.

Припадници Војске Србије који су стекли звање инструктора обуке наставиће своје даље усавршавање у оквиру пројекта „Хуманитарно разминирање“ како би овладали додатним знањима и вештинама и стекли највиши степен оспособљености у овој области.

Церемонији уручења сертификата, одржаној јуче у касарни „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу, присуствовали су представници Генералштаба Војске Србије и Канцеларије за сарадњу у области одбране САД у Београду.

Повезане вести