Откривен...

Откривен споменик војнику са Koшара

14.06.2017 | Култура и традиција Председник Србије Александар Вучић открио је у Дебељачи споменик једном од погинулих војника на Кошарама 1999. године Тибору Церни. Вучић је споменик открио заједно са мајком Тибора Церне, Катом.
Обележавање...

Обележавање Дана примирја у Првом светском рату

11.11.2016 | Култура и традиција Дан примирја у Првом светском рату – 11. новембар – обележен је данас полагањем венаца и свечаним академијама, уз највише државне и војне почасти, широм Републике Србије.
Делегација...

Делегација МО и ВС положила венац на споменик војводи Мишићу

20.07.2014 | Цивилно-војна сарадња Поводом обележавања стогодишњице Великог рата и победе у Колубарској бици, делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је венац на споменик војводи Живојину Мишићу у Мионици, која рођендан славног српског војсковође обележава као Дан општине.
Генерал...

Генерал Диковић одао пошту Прњаворцима страдалим у Првом светском рату

29.06.2014 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић предводио је делегацију Војске Србије која је данас посетила Мачвански Прњавор, положила венце на споменике краљу Александру Првом Карађорђевићу и др Рудолфу Арчибалду Рајсу у том месту и одала пошту Прњаворцима страдалим у Првом светском рату.
Oбележавањe...

Oбележавањe Видовдана у Крушевцу

28.06.2014 | Актуелности Поводом 625. годишњице Косовске битке предсеник Републике Србије Томислав Николић и министар 625 godina od Kosovske bitkeодбране Братислав Гашић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић положили су венце на споменик Косовским јунацима у Крушевцу.
Државна...

Државна церемонија годишњице Боја на Чегру

31.05.2014 | Култура и традиција Данас је крај споменика војводи Стевану Синћелићу на Чегру код Ниша одржана државна церемонија годишњице боја на Чегру. Венце су положиле делегације Министарства одбране и Војске Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, града Ниша, борачких удружења, организације резервних војних старешина и других институција и установа.
Обележена...

Обележена 15. годишњица погибије гардиста код КБЦ „Драгиша Мишовић“

20.05.2014 | Актуелности Полагањем венаца на споменик припадницима Гардијске бригаде Војске Југославије и пацијентима КБЦ „Др Драгиша Мишовић – Дедиње“, погинулим у НАТО бомардовању, обележена је 15. годишњица њиховог страдања.
Дан победе...

Дан победе над фашизмом

09.05.2014 | Култура и традиција Поводом 9. маја - Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, председник Републике Србије Томислав Николић, у пратњи министра одбране Братислава Гашића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, положио је венац на споменик Незнаном јунаку на Авали.
Генерал...

Генерал Диковић положио венац на гроб војводе Степe

27.04.2014 | Култура и традиција Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић положио је данас, у име Владе Републике Србије, ловоров венац на гроб војводе Степе Степановића, на градском гробљу у Чачку. У делегацији, осим генерала Диковића, били су командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић и командант Друге бригаде бригадни генерал Маринко Павловић.
Годишњица...

Годишњица Другог српског устанка

23.04.2014 | Култура и традиција Полагањем ловорових венаца у Спомен-комплексу Другом српском устанку у Такову обележена је 199. годишњица почетка стварања модерне српске државности. Венце су положили министар просвете Томислав Јовановић, у име Владе Србије, делегација Војске Србије предвођена замеником начелника Генералштаба генерал-потпуковником Јовицом Драганићем, као и представници општине Горњи Милановац.