Počela letno-taktička vežba „BARS 2018“

Ponedeljak, 1.10.2018 | Međunarodna saradnja

Danas je na aerodromu Batajnica počela međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici RV i PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije

Potpisivanjem tehničkog sporazuma na aerodromu Batajnica danas je počela međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije. Sporazum su potpisali rukovodilac vežbe brigadni general Željko Bilić,  komandant 204. vazduhoplovne brigade, i zamenik rukovodioca vežbe pukovnik Konstantin Surikov.

Cilj vežbe, koja će trajati do 6. oktobra, je podizanje novoa operativnih sposobnosti vazduhoplovstava dve zemlje. Letačke aktivnosti počinju sutra, a sastojaće se iz zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora i zadataka traganja i spasavanja. Biće realizovane u vazdušnom prostoru Republike Srbije i izvodiće ih mešovite posade u vazduhoplovima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Ovo je četvrta vežba ove vrste kojа se naizmenično izvode na teritoriji i u vazdušnom prostoru Republike Srbije i Ruske Federacije.

Povezane vesti