Ministar Vulin posetio Generalštab

Ponedeljak, 3.7.2017 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je prvi put posetio Generalštab Vojske Srbije. Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković dočekao je ministra odbrane ispred počasnog stroja Garde.

General Diković je, na sastanku sa članovima kolegijuma, ministru Vulinu poželeo dobrodošlicu i predstavio mu težišne zadatke, organizaciju, razvoj, modernizaciju i resurse Vojske Srbije.

Tokom sastanka, načelnik Generalštaba je obavestio ministra odbrane da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na potrebnom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka Vojske Srbije.

Ministar Vulin je, pozdravljajući članove kolegijuma, zahvalio na svemu što su pripadnici Vojske Srbije uradili i rade za svoju državu i dodao da će raditi poštujući struku.

- Velika je čast biti na čelu Ministarstva odbrane i raditi na neprekidnom povećavanju bezbednosti svih naših građana, ali vodeći računa o tome da se uloga Vojske Srbije poštuje, unapređuje i da čitavo društvo vodi računa o mišljenju i stavovima Vojske Srbije. Vojska Srbije je svakako ono što nas određuje, što nas definiše, ono što nas razlikuje i što naš narod čini ponosnim. Vojske Srbije je deo naše istorije, deo naše sadašnjosti i, svakako, deo naše budućnosti, poručio je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, biti na čelu Ministarstva odbrane je i velika obaveza i to „obaveza da se neprekidno radi na poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, tehničke opremljenosti, obučenosti, borbenoj gotovosti, ali da se radi i na tome da Vojska Srbije oseća poštovanje gde god da se nađe, bez obzira da li je u zemlji ili u svetu“.

Ministar Vulin je naglasio i da je velika odgovornost biti na čelu Ministarstva odbrane.

- Na čelu naše armije nalazi se vrhovni komandant, u skladu sa Ustavom i sa zakonom, čija reč će se poštovati i voditi računa o njegovim stavovima, kao i da se njegova politika koju sprovodi do kraja i ispuni. Republika Srbija može da bude sigurna, mirna i stabilna dokle god ima ovakvu vojsku, poručio je ministar odbrane.
 
Ministar Vulin potom je obišao Operativni centar sistema odbrane odakle je putem video linka lično primio izveštaj koji mu je podneo potpukovnik Dušan Mrdak, štabni oficir-stariji nacionalni predstavnik u misiji UNIFIL u Libanu. Potpukovnik Mrdak izvestio je ministra Vulina da 170 pripadnika Vojske Srbije, angažovanih u Libanu, obavlja svoje redovne zadatke i da su svi dobro. 

Povezane vesti