Redovna zamena jedinice Vojske Srbije u mirovnoj operaciji

Ponedeljak, 18.3.2024 | Multinacionalne operacije
Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku koja je od septembra prošle godine bila u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratila se u Republiku Srbiju nakon uspešnog završetka svog angažovanja.

Ova jedinica ranga voda je u misiji izvršavala zadatke na obezbeđenju baze u kojoj je smešten italijanski kontingent mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, a zamenio ju je takođe vod za zaštitu snaga iz Vojske Srbije, koji je u zonu operacije upućen početkom ovog meseca.

U složenim bezbednosnim uslovima u Libanu, starešine i vojnici su odgovorno i profesionalno izvršavali sve zadatke, kako i dolikuje pripadnicima Vojske Srbije, koji za svoje angažovanje u mirovnim operacijama redovno dobijaju najviše ocene i pohvale stranih partnera. 

Zamena jedinice je izvršena u bazi Ujedinjenih nacija u Libanu, uz prisustvo komandanta sektora u kojem je angažovan vod za zaštitu snaga, a na ceremoniji upriličenoj tim povodom pripadnicima Vojske Srbije su uručene medalje Ujedinjenih nacija za uspešno učešće u misiji i doprinos izgradnji i očuvanju mira.

Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji u Libanu od 2010. godine, a osim voda za zaštitu snaga, u ovoj operaciji su sada angažovani i pešadijska četa, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.

Povezane vesti