Zamena odeljenja vojne policije u misiji UN na Kipru

Ponedeljak, 3.4.2023 | Multinacionalne operacije
Pripadnici odeljenja vojne policije iz sastava Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci bili angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru vratili su se u Republiku Srbiju nakon predaje dužnosti novom kontingentu Vojske Srbije.

Oni su tokom svog angažovanja uspešno realizovali sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način reprezentovali Republiku Srbiju, kao i obučenost i visoki profesionalizam pripadnika Vojske Srbije.

Odeljenje vojne policije Vojske Srbije u mirovnoj operaciji na Kipru je u sastavu britanskog kontingenta i izvršava širok spektar zadataka, uključujući i sprovođenje istražnih radnji po nalogu Ujedinjenih nacija i eskort veoma važnih ličnosti, a u obavljanju vojnopolicijskih poslova sarađuje sa lokalnim policijskim snagama.

Osim odeljenja vojne policije, Vojska Srbije trenutno u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji, a prethodno je, od 2011. do 2018. godine, angažovala jedinicu ranga pešadijskog voda.

Povezane vesti