Obilazak jedinica Vojske Srbije u garnizonu Kruševac

Sreda, 13.7.2022 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa najbližim saradnicima jedinice Vojske Srbije u Kruševcu.

General Mojsilović je tom prilikom sagledao stanje, razmeštaj, organizaciju života i rada i dostignute sposobnosti jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku u ovom garnizonu, informisao komandni kadar o planovima za naredni period i dao smernice za dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Načelniku Generalštaba su tokom obilaska prezentovani kapaciteti za obuku i savremeni uređaji, oprema i sistemi na upotrebi u jedinicama atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije, dok su o stepenu realizacije ključnih zadataka referisale najodgovornije starešine Kopnene vojske i Komande za obuku.

General Mojsilović se danas sastao i sa gradonačelnicom Kruševca gospođom Jasminom Palurović, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i organa lokalne samouprave i aktuelnoj situaciji u ovom delu Rasinskog upravnog okruga. Na sastanku je ocenjeno da su odnosi Grada Kruševca i Vojske Srbije na visokom nivou, a istaknuta je i spremnost Vojske Srbije da kad god je to potrebno pruži pomoć i podršku građanima Kruševca i okoline, kao i u drugim delovima zemlje, što je u prethodnom periodu nebrojeno puta i pokazala.

U pratnji načelnika Generalštaba tokom obilaska jedinica u Kruševcu bili su načelnik Operativne uprave (J-3) general-potpukovnik Želimir Glišović, zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković i načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Muharem Fazlić.

Povezane vesti