General Diković s vojnim medicinarima koji odlaze u misije EU

Četvrtak, 19.4.2018 | Multinacionalne operacije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa pripadnicima VS koji će biti angažovani u misijama EU u Somaliji i CAR.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa vojnim lekarima i medicinskim tehničarima koji će biti angažovani u misijama Evropske unije u Somaliji i Centralonoafričkoj Republici.

Na dužnost šefa sanitetske službe i savetnika komandanta za medicinska pitanja u Misiji EU za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (EUTM RCA) do kraja ovog meseca odlazi major Branko Savić iz Komande RV i PVO. On će biti i stariji nacionalni predstavnik u ovoj misiji, u kojoj su trenutno osim savetnika komandanta misije za medicinska pitanja angažovani i medicinski tim nivoa 1 i tim za hitnu medicinsku pomoć, ukupno sedam pripadnika VS. Vojska Srbije je angažovana u EUTM RCA od 15. decembra 2016. godine, kada su u misiju upućeni četvoročlani medicinski tim nivoa 1 i dvočlani tim za hitnu medicinsku pomoć.

U Misiju EU za obuku bezbednosnih snaga Somalije (EUTM Somalia) narednih dana će biti upućen jedanaesti medicinski tim nivoa 1, sa sanitetskim kapetanom Sašom Jovanovićem na čelu. Vojska Srbije učestvuje u misiji EU u Somaliji od 25. aprila 2012. godine, kada je u komandu misije upućen štabni oficir. Trenutno je u ovoj misiji angažovano šest pripadnika VS.

Povezane vesti