Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

Četvrtak, 12.7.2018 | Multinacionalne operacije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.

U Misiju Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Malija sledeće nedelje biće upućen tročlani medicinski tim koji predvodi potpukovnik Milibor Kostić iz Centra vojnomedicinskih ustanova „Beograd“. Naš tim će narednih šest meseci zadatke izvršavati u sastavu nemačke lake poljske bolnice drugog nivoa.

U Vojnu operaciju pomorskih snaga EU u Somaliji (Atalanta) odlaze dvojica oficira Vojske Srbije. Potpukovnik Damir Jeina iz Uprave za obuku i doktrinu (J-7) će narednih godinu dana biti angažovan u Operativnoj komandi Atalante u Nortvudu kod Londona, dok će poručnik fregate Ivan Tešić iz Rečne flotile četiri meseca biti u komandi snaga operacije Atalanta na španskom brodu Kastilja.

Prijemu starešina Vojske Srbije koji će biti angažovani u operacijama Evropske unije prisustvovali su pukovnik Željko Tramošljika iz Združene operativne komande i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović.

Povezane vesti