Prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača

Četvrtak, 17.5.2018 | Međunarodna saradnja

Na autodromu „Beranovac“ kod Kraljeva danas je završeno prvo Međunarodno takmičenje vojnih vozača, na kome je učestvovalo devet ekipa iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske.

Na autodromu „Beranovac“ kod Kraljeva danas je završeno prvo Međunarodno takmičenje vojnih vozača, na kome je učestvovalo ekipa i 18 takmičara iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rusije i Srbije.

Trodnevno takmičenje pratile su uzbudljive borbe, iskazane veštine vojnih vozača i takmčarski duh, a konačni rezultati su pokazali da je prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojila ekipa Vojske Srbije, drugo mesto pripalo je ekipi Oružanih snaga Ruske Federacije, a treće timu Oružanih snaga Republike Austrije.

Najbolji vozač međunarodnog takmičenja je desetar Slobodan Milašinović, drugo mesto je osvojio, takođe, pripadnik Vojske Srbije desetar Borivoje Tašaković, dok je treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo Evdokimov Maksim Viktorovič iz ekipe Oružanih snaga Ruske Federacije.  

Odlučujućoj borbi i završnim vožnjama prisustvovali su komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković, komandant Druge brigade kopnene vojske pukovnik Željko Kuzmanović, komandant Centra za obuku logistike pukovnik Dragan Ljubić, izaslanici oružanih snaga Austrije, BiH, Bugarske, Mađarske, Nemačke, Rusije i drugih zemalja.

Komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović je pozdravio prisutne posmatrače i takmičare u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.

– Ciljeve organizacije takmičenja vozača motornih vozila smo nesumnjivo ostvarili, kako na planu unapređenja saradnje naše vojske sa oružanim snagama stranih zemalja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, odnosno vojnog transporta, tako i u delu razmene iskustava u obuci. Drago nam je da smo našim prijateljima i takmičarima mogli da predstavimo i kapacitete Vojske Srbije za obuku vozača neborbenih vozila. S druge strane, verujemo da su i gosti zadovoljni programom i realizacijom takmičenja, istakao je general Petrović.

Međunarodno takmičenje vojnih vozača je relizovano u organizaciji Komande za obuku i Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, dok su na terenu sve u delo proveli pripadnici Bataljona za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike, kojim komanduje potpukovnik Goran Dobrić.

Zoran Miladinović, MC Odbrana

Povezane vesti