Vojne spomenice...

Vojne spomenice uručene pripadnicima 549. motorizovane brigade

28.05.2019 | Kultura i tradicija Pripadnicima 549. motorizovane brigade i članovima porodica poginulih starešina, vojnika i civilnih lica danas su u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu uručene vojne spomenice povodom dvadesetogodišnjice odbrane otadzbine od NATO agresije.
Obeležen Dan Vojske...

Obeležen Dan Vojske Srbije

23.04.2019 | Kultura i tradicija U okviru obeležavanja 23. aprila – Dana Vojske Srbije na aerodromu Batajnica održana je vojna svečanost kojoj je prisustvovao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković sa saradnicima.
Sportski susret...

Sportski susret visokih oficira Vojske Srbije i Vojske Mađarske

11.04.2019 | Aktuelnosti Prijateljska utakmica u malom fudbalu između visokih oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske odigrana je danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.
Osnovni kurs za...

Osnovni kurs za podoficire

04.04.2019 | Iz jedinica U Centru za obuku i usavršavanje podoficira ove nedelje je počeo Osnovni kurs za podoficire, koji pohađaju profesionalni vojnici iz svih jedinica Vojske Srbije, koji su uspešno završili Liderski kurs.
Martovska generacija...

Martovska generacija vojnika položila zakletvu

22.03.2019 | Iz jedinica Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2019“, slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je danas u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.
Ministar Vulin...

Ministar Vulin obišao Centar za obuku veze i informatike

25.01.2019 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Komande za obuku general-potpukovnika Đokice Petrovića, obišao je danas obuku vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "decembar 2018" u Centru za obuku veze i informatike.
Decembarska...

Decembarska generacija vojnika položila zakletvu

21.12.2018 | Aktuelnosti Generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka „decembar 2018“ položila je zakletvu danas u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.
Proslavljeni...

Proslavljeni praznici Centra za obuku KoV i Komande za razvoj Banatske brigade

19.11.2018 | Aktuelnosti U požarevačkoj kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ i zrenjaninskoj „NH Svetozar Marković Toza“ u petak su održane svečanosti povodom 16. novembra – Dana Centra za obuku kopnene vojske i 17. novembra – Dana Komande za razvoj Banatske brigade.
Promocija novih...

Promocija novih podoficira Vojske Srbije

12.10.2018 | Aktuelnosti U Centru za obuku i usavršavanje podoficira održana je svečanost povodom promocije 12. i 13. klase slušalaca osnovnog kursa za podoficire na kojoj je 116 profesionalnih vojnika proizvedeno u čin vodnika
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao Komandu za obuku

27.09.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišao je danas Komandu za obuku u kasarni „Topčider“ u Beogradu,