Redovna zamena kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj misiji na Kipru

Ponedeljak, 17.10.2022 | Multinacionalne operacije
Pripadnici odeljenja vojne policije iz sastava Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci bili angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru vratili su se u zemlju nakon uspešnog učešća u misiji.

Za vreme svog angažovanja oni su profesionalno i stručno realizovali sve zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način reprezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju u međunarodnom okruženju. Dužnost su prethodne nedelje predali novom kontingentu Vojske Srbije, koji je u zonu operacije upućen početkom ovog meseca.

Odeljenje vojne policije u mirovnoj operaciji na Kipru nalazi se u sastavu britanskog kontingenta i izvršava širok spektar zadataka, kao što su sprovođenje mera zaštite angažovanih snaga, istražnih radnji po nalogu Ujedinjenih nacija, bezbednosnih patrola i eskorta važnih ličnosti.

Vojska Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru, osim odeljenja vojne policije, angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji, a prethodno je, od 2011. do 2018. godine, u ovoj misiji učestvovala i sa jedinicom ranga pešadijskog voda.

Povezane vesti