Dan logističkih službi VS

Petak, 14.9.2018 | Kultura i tradicija

Povodom Dana intendantske službe, tehničke i saobraćajne službe u Vojnotehničkom institutu u kasarni „Žarkovo“ danas je održana održana je centralna svečanost.

Povodom Dana intendantske službe, tehničke i saobraćajne službe u Vojnotehničkom institutu u kasarni „Žarkovo“ danas je održana centralna svečanost, koju tradicionalno zajednički organizuju Sektor za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Uprava za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije.  

Tom prilikom proslavljen je i jubilej – 110 godina saobraćajne službe. U sklopu prigodne izložbe o istorijatu saobraćajne službe prikazan je i kamion „Packard“ iz 1915. godine – jedno od najstarijih vozila koje je koristila srpska vojska u proboju Solunskog fronta.

Centralnoj svečanosti prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je prisutnima čestitao praznik i poželeo da i u narednom periodu uspešno realizuju postavljene zadatke.

Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković, uručili su priznanja nagrađenim pripadnicima logističkih službi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Proslavi su prisustvovali i predstavnici namenske industrije i brojni gosti.

Povezane vesti