Prijem najmlađih potporučnika u jedinicama Vojske Srbije

Ponedeljak, 10.9.2018 | Aktuelnosti

U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su organizovani cvečani prijemi za najmlađe oficire Vojske Srbije, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika.

Uz čestitke za uspešno završeno školovanje i dobrodošlicu u jedinice, komandanti i načelnici predstavili su potporučnicima organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju. Mladim oficirima predočena su i prava, obaveze i zadaci koji ih očekuju po prijemu u jedinice.

U Komandi Kopnene vojske u Nišu, u prisustvu dela starešina komande i potčinjenih jedinica, najmlađim potporučnicima obratio se komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. General Simović je, uz čestitke na prvim oficirskim činovima, mladim potporučnicima raspoređenim u jedinice Kopnene vojske poručio da rade časno, iskreno i pošteno, i sa puno ljubavi prema otadzbini i vojničkoj profesiji.

Prijem za potporučnike koji oficirsku karijeru započinju na početnim dužnostima u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO upriličen je u Domu vazduhoplovstva u Zemunu. Novoproizvedene oficire primio je komandant RV i PVO brigadni general Duško Žarković sa saradnicima. Upoznajući ih sa strukturom i zadacima ovog vida Vojske Srbije general Žarković im je poželeo sreću na prvim dužnostima.

Prijem za najmlađe oficire u kasarni „Topčider“ upriličio je komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, sa članovima svog Kolegijuma. General Petrović ih je upoznao sa misijom, zadacima, organizacijsko- formacijskom strukturom i razmeštajem Komande i jedinica Komande za obuku izrazivši zadovoljstvo što su najmlađe kolege postavljene na „prave vojničke dužnosti“ u lepim garnizonima gde će, savlađujući prepreke u svakodnevnom životu i radu, izrasti u odlične rukovodioce.

U kasarni „Dedinje“ u Beogradu, najmlađe gardijske oficire primio je načelnik štaba Garde pukovnik Ćiro Milošević koji im je, uz dobrodošlicu, poručio da od njih očekuje da opravdaju poverenje koje su zavredili izborom u ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije.

Potporučnike raspoređene na početne dužnosti u Centralnu logističku bazu primio je komandant te jedinice brigadni general Petar Latković, dok je najmlađe oficire raspoređene u Brigadu veze i Centar za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku primio pukovnik Mile Vitezović iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba pukovnik Mile Vitezović.

Povezane vesti