Predavanje generala Dikovića na Kursu za razvijanje morala

Petak, 10.11.2017 | Obuka

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković održao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu predavanje polaznicima Kursa za razvijanje morala u Vojsci Srbije.

General Diković je govorio o značaju razvijanja morala, radu sa ljudima i ulozi komandnog kadra u razvijanju morala i njegovom uticaju na operativne sposobnosti Vojske Srbije.

– Najveća vrednost koju Vojska Srbije poseduje je moral naših ljudi i mi moramo biti usmereni ka njima. Međusobno poštovanje je jako važno, ali je najvažnije da ljude poznajete, da ih usmeravate i da voditi brigu o njima. Svi pripadnici Vojske Srbije, a naročito lica koja se bave poslovima razvijanja morala, komandiri, kamandanti i načelnici, moraju dati doprinos ovoj funkciji, koja predstavlja unutrašnju snagu svakog vojnika koja ga pokreće na akciju i time doprinosi uspešnoj realizaciji misija Vojske Srbije, bez obzira na sve izazove rizike i pretnje – rekao je, između ostalog, general Diković.

Kurs za razvijanje morala u Vojsci Srbije, koji se realizuje od 6. do 10. novembra, pohađaju starešine pojedinih organizacijskih jedinica Generalštaba Vojske Srbije, komandi operativnog nivoa, jedinica i ustanova ranga brigade i samostalnog bataljona, odgovorne za planiranje, organizovanje i realizaciju mera za razvijanje morala i izradu normativnih dokumenata iz ove oblasti. 

Između ostalih, predavači na kursu su bili komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović i načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić, koji su polaznicima preneli lična iskustva o razvijanju morala i negovanju tradicija u svojim organizacionim celinama.

Povezane vesti