Analiza logističke podrške Vojske Srbije za 2017. godinu

Sreda, 28.2.2018 | Aktuelnosti

U kasarni „Topčider“ danas je održana analiza logističke podrške Vojske Srbije za 2017. godinu kojoj je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa saradnicima.

Otvarajući skup predstavnika logistike iz Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, načelnik Uprave za logistiku brigadni general Željko Ninković je istakao izuzetan značaj logističke podrške i njen uticaj na izgradnju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Učesnici godišnje analize istakli su da su logističke jedinice protekle godine obezbedile neprekidnost logističke podrške jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zbog čega je predstavljala važan oslonac Vojske. Ograničenja koja su se ogledala u finansijskoj i materijalnoj oblasti, uspešno su prevaziđena dobrom organizacijom rada, velikom efikasnošću, visokim stručnim znanjem i iskustvom logističkog kadra.

Tokom  analize istaknuto je da su brojne vežbe i izvršavanje zadataka na obezbeđenju državne granice i u Kopnenoj zoni bezbednosti višestruko potvrdili efikasnost i spremnost kompletnog logističkog sistema Vojske da ispuni sve obaveze i zadatke koji se pred njih postavljaju. Između ostalog, naglašeno je da se uspešno realizuju i ugovori s ruskim kompanijama vezani za predeksportnu pripremu, remont i produženje veka upotrebe aviona MiG 29.   

Učesnici analize imali su priliku da, u holu Aneks sale Doma Garde, pogledaju izložbu remontovanih i modernizovanih logističkih sredstava i opreme koji se koriste u jedinicama Vojske Srbije. Pored remontnih zavoda iz Kragujevca i Čačka i Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“, svoje proizvode predstavile su i privatne kompanije s kojima Vojska Srbije već godinama veoma uspešno sarađuje. 

Povezane vesti