Doček naših mirovnjaka iz Centralnoafričke Republike

Sreda, 25.1.2017 | Multinacionalne operacije

Pripadnici četvrtog kontingenta Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) stigli su sinoć u Beograd.

Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, srpske mirovnjake dočekali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević, zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Uglješa Jovičić i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović.

Put Bangija, prestonice Centralnoafričke Republike, rano juče otputovali su pripadnici pete rotacije Vojske Srbije koji će narednih šest meseci biti angažovani u misiji UN u toj afričkoj zemlji.

U misiji MINUSCA osim pripadnika srpske vojne bolnice nivoa 2, angažovana su i dva oficira na štabnim dužnostima i dva oficira na dužnostima vojnih posmatrača. Srpska vojna bolnica u Centralnoafričkoj Republici angažovana je od 11. decembra 2014. godine.

Povezane vesti