Obuka rezervnog sastava Treće brigade Kopnene vojske

Četvrtak, 19.6.2014 | Aktuelnosti

Danas je u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“ završena višednevna obuka lica iz rezervnog sastava 36. tenkovskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske. Pripadnici rezervnog sastava su se odazvali pozivu u visokom procentu od 87 posto i uspešno realizovali sadržaje obučavanja iz domena taktičke i vatrene obuke i poznavanja inžinjerijskih sredstava.

Danas je u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“ završena višednevna obuka lica iz rezervnog sastava 36. tenkovskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske.

Pripadnici rezervnog sastava su se odazvali pozivu u visokom procentu od 87 posto i uspešno realizovali sadržaje obučavanja iz domena taktičke i vatrene obuke i poznavanja inžinjerijskih, izviđačkih i logističkih sredstava i opreme.

Posebno vredne rezultate rezervisti su ostvarili na gađanju iz pešadijskog naoružanja koje je izvedeno na strelištu Šumatovac kod Aleksinca.

— Zadovoljan sam odnosom, ponašanjem i prihvatanjem obaveza od strane rezervnog sastava. Posebno interesovanje vojnici iz rezerve su pokazali prilikom realizacije gađanja iz pištolja i obuke sa minama – rekao je zamenik komandanta 36.tenkovskog bataljona major Aleksandar Zdravković.

Povezane vesti