Međunarodni kurs iz...

Međunarodni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja

20.06.2019 | Obuka U Centru ABHO Vojske Srbije u Kruševcu realizuje se 13. međunarodni osnovni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja.
Obuka instruktora...

Obuka instruktora OPCW u Centru ABHO

04.04.2019 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ realizuje se Trening kurs sa realnim toksičnim hemikalijama za pripadnike Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).
Kurs za pripadnike...

Kurs za pripadnike Organizacije za zabranu hemijskog oružja

12.12.2018 | Međunarodna saradnja Trening kurs sa realnim toksičnim hemikalijama za pripadnike Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) realizuje se u Centru ABHO Vojske Srbije u Kruševcu u toku ove nedelje.
Inspektori...

Inspektori Ujedinjenih nacija na obuci u Centru ABHO

18.06.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu u toku je obuka inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja Ujedinjenih nacija.
Vežbom Balkanski...

Vežbom Balkanski odgovor 2018 protiv zajedničkih pretnji

25.05.2018 | Obuka „Svet se menja, i to na gore, i postaje sve nebezbednije mesto u kome nam različite pretnje dolaze s različitih strana“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se učesnicima multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
Trening inspektora...

Trening inspektora OPCW u Centru ABHO

01.11.2017 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane u Kruševcu danas je počeo devetodnevni trening kurs inspektora za kontrolu hemijskog oružja Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).
Trening kurs za...

Trening kurs za inspektore OPCW u Centru ABHO

22.02.2017 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u Kruševcu, od 20. februara do 3. marta ove godine, realizuje se Trening kurs sa realnim toksičnim hemikalijama za pripadnike Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).
Trening inspektora...

Trening inspektora OPCW u Centru ABHO

02.11.2016 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane u Kruševcu danas je počeo devetodnevni trening inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).
Predstavnik...

Predstavnik Organizacije za zabranu hemijskog oružja u CUK ABHO

07.08.2014 | Međunarodna saradnja U kasarni „Car Lazar“ u Kruševcu danas je održan sastanak predstavnika Komande za obuku, Centra za usavršavanje kadrova ABHO, 246. bataljona ABHO, Vojnotehničkog instituta i Vojnomedicinske akademije (Nacionalni centar za kontrolu trovanja) sa predstavnikom Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW). Na sastanku su usaglašene pojedinosti u vezi realizacije treninga inspektora OPCW sa realnim visokotoksičnim hemikalijama u septembru 2014. godine.
Međunarodni osnovni...

Međunarodni osnovni kurs pomoći i zaštite od hemijskog oružja

02.06.2014 | Međunarodna saradnja U Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu, danas je počeo Deseti međunarodni osnovni kurs pomoći i zaštite od hemijskog oružja. Petodnevni kurs pohađa 17 učesnika iz 14 zemalja potpisnica „Konvencije o zabrani upotrebe hemijskog oružja“.