Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović obišli jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti

12.12.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade KoV u Kuršumliji i pripadnike Vojske Srbije na bazi „Veliki trn“.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije pokazali visoku spremnost na vežbi u Rusiji

18.08.2018 | Međunarodna saradnja Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske uspešno su izveli taktičku vežbu sa bojnim gađanjem na poligonu Luga u Ruskoj Federaciji.
Uspešnа gađanja...

Uspešnа gađanja na poligonu Luga kod Sankt Peterburga

16.08.2018 | Međunarodna saradnja Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade kopnene vojske već nekoliko dana intenzivno uvežbavaju taktičke radnje i izvode gađanja na vežbi Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije na poligonu Luga kod Sankt Peterburga.
Dan Treće brigade...

Dan Treće brigade kopnene vojske

06.10.2017 | Aktivnosti NGŠ U kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu danas je svečanim postrojavanjem i defileom komande i jedinica obeležen Dan Treće brigade kopnene vojske.
Pripadnici Kopnene...

Pripadnici Kopnene vojske na vežbi u Rusiji

10.08.2017 | Međunarodna saradnja Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske učestvuju na taktičkoj vežbi sa bojnim gađanjem Zapadnog vojnog okruga u Ruskoj Federaciji.
Pripadnici Kopnene...

Pripadnici Kopnene vojske na vežbi u Rusiji

06.08.2017 | Obuka Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona, koji će do 11. avgusta učestvovati na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije, otputovali su noćas u Rusiju.
U Igrištu otkriven...

U Igrištu otkriven Spomenik „Topličkom Gvozdenom puku“

01.10.2016 | Kultura i tradicija U kuršumlijskom selu Igrište, danas je otkriven spomenik posvećen „Gvozdenom puku”. Spomenik su otkrili komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i jedan od inicijatora podizanja spomenika Rade Petrović.
Stacionarno...

Stacionarno logorovanje jedinica Treće brigade

23.07.2014 | Obuka Jedinice Treće brigade Kopnene vojske završile su juče trinaestodnevno stacionarno logorovanje na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“. Nakon višemesečnog uvežbavanja u kasarnama i na poligonima za obuku u Zaječaru, Nišu i Kuršumliji, oko 600 pripadnika 31. pešadijskog, 36. tenkovskog i 37. mehanizovanog bataljona izveli su taktičke vežbe.
Gađanja oklopnih...

Gađanja oklopnih jedinica Treće brigade

15.05.2014 | Obuka Pripadnici 36. tenkovskog bataljona iz Niša i 37. mehanizovanog bataljona iz Kuršumlije, iz sastava Treće brigade Kopnene vojske, izveli su od 10. do 14. maja programska gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica. Gađanja iz tenkova M-84 i borbenih vozila pešadije M-80 na tenkovskom strelištu „Orešac“ pripadnici ovih jedinica iskorostili su kao pripremu za intenzivni period obučavanja koji ih očekuje.