Smena srpskog kontingenta u misiji UN u Libanu

Četvrtak, 1.6.2017 | Multinacionalne operacije

Na niški aerodrom „Konstantin Veliki“, iz misije Ujedinjenih nacija u Libanu, juče je stigao kontigent Vojske Srbije, koji je od novembra prošle godine izvršavao zadatke u ovoj zemlji

Na niški aerodrom „Konstantin Veliki“, iz misije Ujedinjenih nacija u Libanu, juče je stigao kontigent Vojske Srbije, koji je od novembra prošle godine izvršavao zadatke u ovoj zemlji.

Pripadnike kontigenta Vojske Srbije, uz prijatelje i rodbinu, na aerodromu su dočekali zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović, komandanti Prve i Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović i pukovnik Željko Kuzmanović, te pukovnici Željko Tramošljika i Nikola Dejanović iz Generalštaba Vojske Srbije.

General Glišović, u ime načelnika Generaštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, pozdravio je starešine i vojnike, poželeo im dobrodošlicu u otadzbinu i odao priznanje za rezultate postignute u mirovnoj operaciji.

Nešto kasnije juče, sa niškog aerodroma put Libana, poleteo je novi kontigent Vojske Srbije koji će izvršavati zadatke u misiji u Libanu do novembra ove godine.

Put Libana krenuli su pripadnici pešadijske čete iz sastava Druge brigade Kopnene vojske kojom komanduje major Predrag Ružić, štabni oficiri i pripadnici elementa za nacionalnu podršku. Pešadijska četa će narednih šest meseci u Libanu izvršavati zadatke kao samostalna jedinica u sektoru „Istok”, u sastavu španskog kontingenta.

Povezane vesti