Ministar Vulin položio venac na Spomenik neznanom junaku

Četvrtak, 15.2.2018 | Kultura i tradicija

Povodom Dana državnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike Srbije, položio je danas venac kod Spomenika neznanom junaku na Avali.

Povodom Dana državnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike Srbije, položio je danas venac kod Spomenika neznanom junaku na Avali u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku general-potpukovnika Đokice Petrovića.

– Srbiju su stvarali ustanici i ustavobranitelji. Sloboda i pravda su najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju. Od naših starih naučili smo da sloboda nije jednom dana, već je najviša vrednost za koju se živi i bori svakog dana. Generacije ustanika su izborile naše pravo na izbor i naše pravo na slobodu. Ne smemo biti manje hrabri ni manje mudri od naših predaka. U čast predaka, za slavu potomaka – zapisao je, tom prilikom, u spomen-knjigu ministar Vulin.

Srbija danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak, kojim je otpočelo oslobađanje od Turaka i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Povezane vesti