General Diković s pripadnicima tima za zaštitu brodova

Sreda, 2.8.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas pripadnike autonomnog tima za zaštitu brodova koji će od sledeće nedelje biti angažovani u operaciji Atalanta.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas pripadnike autonomnog tima Vojske Srbije za zaštitu brodova, koji će od sledeće nedelje biti angažovani u vojnoj operaciji Pomorskih snaga Evropske unije Atalanta.

Poželevši srećan put našim mirovnjacima general Ljubiša Diković je istakao značaj učešća Vojska Srbije u realizaciji zadataka čija je misija zaštita brodova iz Svetskog programa za hranu i trgovačkih brodova u zoni operacije. 

Srpski specijalci će naredna četiri meseca prevashodno brinuti o bezbednosti broda „Esbjerg“ koji prevozi robu u okviru Svetskog programa za hranu, pod zastavom Antigva i Barbuda.

Ovo je peti autonomni tim Vojske Srbije za zaštitu brodova koji se upućuje vojnu operaciju Atalanta, a od decembra 2013. godine u ovoj misiji je angažovano više od 80 pripadnika Vojske Srbije.

Prijemu u Generalštabu prisustvovali su pukovnik Dejan Jovanović iz Uprave vojne policije Generalštaba i zamenik načelnika Centra za mirovne operacije pukovnik Nikola Dejanović.

Povezane vesti