General Diković sa polaznicima Kursa za glavne podoficire

Petak, 3.11.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa polaznicima Kursa za glavne podoficire.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa polaznicima Kursa za glavne podoficire, koji su u skladu s programom kursa boravili u poseti Generalštabu.

General Diković je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ugosti podoficire koji su se svojim rezultatima nametnuli kao kandidati za najviša mesta u liniji podoficirske podrške komandovanju. On je budućim glavnim podoficirima govorio o značaju obuke, vođenja u karijeri i brige o ljudima, oblastima od prvorazrednog značaja za svakog prvog i glavnog podoficira.

Načelnik Generalštaba je ocenio da je Centar za obuku i usavršavanje podoficira, u kojem se realizuju svi karijerni kursevi za profesionalne vojnike i podoficire, za kratko vreme postao veoma kompetentna jedinica.

Sastanku sa je prisustvovao glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Milosavljević, koji je polaznike kursa upoznao sa metodama i načinom rada glavnih podoficira na strategijskm nivou.

Polaznici 5. klase Kursa za glavne podoficire, njih 13, su u okviru posete Generalštabu obišli Operativni centar sistema odbrane, gde su im predstavljeni organizacija i funkcionisanje ove celine Vojske Srbije.

Kurs za glavne podoficire je najviši nivo karijernog usavršavanja podoficira, traje tri meseca i realizuje se u Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu. 

Povezane vesti