Redovna smena srpskih mirovnjaka u Libanu

Ponedeljak, 28.11.2016 | Multinacionalne operacije

Danas je na aerodrom „Car Konstantin“ u Nišu, sleteo avion sa pripadnicima Četvrte brigade Kopnene vojske koji su prethodnih šest meseci izvršavali zadatke u misiji UN „Unifil“ u Libanu.

Dočeku na niškom aerodromu prisutvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je pripadnicima čete poželeo dobrodošlicu  i čestitao na uspešno realizovanim zadacima u multinacionalnoj operaciji u Libanu.

Dočeku su prisustvovali i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević, komandanti Prve i Četvrte brigade kopnene vojske brigadni generali Željko Petrović i Zoran Lubura, načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović i porodice, rodbina i prijatelji pripadnika čete. 

Nešto kasnije, istim avionom put Libana, otputovala su 123 pripadnika pešadijske čete iz Prve brigade kopnene vojske koji će narednih šest meseci biti angažovani u ovoj misiji Ujedinjenih nacija. Pripadnici čete, kojom komanduje kapetan Vladimir Božović, izvršavaće zadatke kao samostalna jedinica u sastavu španskog kontingenta. 

Povezane vesti