Proglašeni najbezbedniji vojni vozači u 2022. godini

Sreda, 5.4.2023 | Aktuelnosti
Na sednici Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju održanoj danas u kasarni „Topčider“ u Beogradu uručena su tradicionalna priznanja za najbezbednije vozače u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u prethodnoj godini.

Savet je danas razmatrao i osnovne pokazatelje bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji i analizirao rezultate na ostvarivanju ciljeva zacrtanih Strategijom bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju za period od 2022. do 2026. godine.

U kategoriji podoficira, za najbezbednijeg vozača proglašen je zastavnik prve klase Goran Radosavljević iz 63. padobranske brigade, u kategoriji profesionalnih vojnika — desetar Igor Hlatki iz 204. vazduhoplovne brigade, dok je najbezbedniji vozač među civilnim licima vojni službenik Dragutin Majstorović iz Druge brigade kopnene vojske. Oni su u prethodnoj godini prešli najviše kilometara vojnim vozilima za prevoz putnika, opasne robe u tečnom stanju i vangabaritnih sredstava, i to bez saobraćajnih nezgoda i prekršaja.

Najboljim vozačima u 2022. godini priznanja je uručio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, koji je i predsednik Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju. Uz čestitke dobitnicima priznanja, general Cvetković je istakao da njihov odnos prema zadacima i poštovanje zakona, pravila i propisa treba da služe za primer, ne samo vojnim vozačima, već i svim ostalim učesnicima u saobraćaju.

Savet za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju je stručno telo koje se prvenstveno bavi unapređenjem bezbednosti vojnih vozača, a u njegovom radu osim najodgovornijih starešina saobraćajne službe Vojske Srbije, učestvuju i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Povezane vesti