Gardisti na poligonu

Četvrtak, 4.12.2008 | Obuka

Na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ izvodi se taktička vežba sa bojnim gađanjem – „Odeljenje vojne policije u dejstvu protiv terorista na zemljištu“.

Na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ izvodi se taktička vežba sa bojnim gađanjem – „Odeljenje vojne policije u dejstvu protiv terorista na zemljištu“. Petodnevno logorovanje tokom kojeg se izvodi vežba deo je specijalističke obuke profesionalnih vojnika 25. bataljona vojne policije iz sastava Garde.

Pukovnik mr Goran Radovanović, komandant Garde, istakao je da vežba predstavlja vrhunac kolektivne obuke profesionalnih vojnika posle prijema u jedinice. Prema njegovim rečima, na pomenutoj taktičkoj vežbi oni su prikazali potreban nivo osposobljenosti i dokazali da svoja znanja i veštine mogu uspešno prenositi i na vojnike koji redovno služe vojni rok u jedinicama sa oružjem.

Komandant Garde je izjavio i da je zadovoljan odzivom mladića u akciji „Budi profesionalac“ Vojske Srbije, koji su pokazali visoko interesovanje za vojni poziv.

Povezane vesti