Тренаж официра за навођење у 126. бригади ВОЈИН

Уторак, 26.7.2022 | Обука
У јединицама 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења (ВОЈИН) у току је редовна обука oфицира за навођење и усмеравање борбене авијације у ловачкој намени, као и за пружање навигацијске помоћи ваздухопловима у нужди.

Активност се реализује у координацији са летачком обуком посада ловачке авијације, чиме се постиже оптимална увежбаност свих елемената у стално задејствованим снагама, у реалном времену и условима најприближнијим могућој стварној ситуацији.

Навођење ловачке авијације представља специфичан процес контроле и вођења ловца, који може бити правилно и успешно извршен једино са официром за навођење који се налази у тренажу. Осим знања и искуства, за успех у реализацији задатка официру за навођење су неопходни подаци добијени осматрањем ваздушног простора из јединица 126. бригаде ВОЈИН, као и потпуна исправност и подешеност радарско-рачунарских и телекомуникационих средстава.

Изузетна посвећеност и мотивисаност припадника 126. бригаде ВОЈИН, као и професионална сарадња борбених смена и садејствујућих јединица гарантују успех на обуци, а њеном реализацијом се додатно унапређује способност јединица Ратног ваздухопловства и ПВО за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије.

Повезане вести