Безбедност нашег неба је загарантована

Петак, 6.4.2018 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су данас, поводом васкршњих празника, дежурне јединице ВОЈИН у околини Београда.

Обиласку су присуствовали и командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Ранко Живак и командант 126. бригаде ВОЈИН пуковник Предраг Ђорђевић.

Према речима министра Вулина, Војска Србије и данас у потпуности контролише читаву нашу територију и у потпуности гарантује безбедност нашег неба и простора.

- Војска Србије и овим показује да грађани Србије увек могу да се ослоне на њу и да је у стању да сачува наш начин живота, наш мир и безбедност сваког нашег грађанина. Без снажне, добро организоване, обучене и јаке Војске Србије нема успешне Србије, рекао је министар Вулин.

Он је поручио да ће Војска Србије наставити да се опрема и унапређује и учиниће све да развије све своје капацитете.

- Када то кажем не мислим само на авионе, хеликоптере, већ на сва она средства која су нам потребна да наша војска препознаје циљ, неутралише циљ и све оно што је потребно да наша војска функционише у складу са технолошким напретком и у свом окружењу, истакао је министар одбране.

Пуковник Ђорђевић информисао је министра одбране о задацима јединица ВОЈИН и батаљонског центра ВОЈИН. Он је нагласио да јединице ваздушног осматрања, јављања и навођења раде 365 дана по 24 часа у години и да су непрекидно ангажоване на контроли и заштити ваздушног простора Републике Србије.

Повезане вести