Обука техничког састава у 126. бригади ВОЈИН

Петак, 18.11.2022 | Обука
У јединицама 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења реализује се редовна обука техничког састава за одржавање средстава радарске технике.

Обука се изводи у радионицама и на радарским положајима са циљем оспособљавања официра и подофицира за одржавање сложених радарско-рачунарских система, система аутоматизације и телекомуникационо-информатичке опреме у прописаним нивоима одржавања. 

Акценат је на обучавању новопримљених старешина ангажованих у мобилној екипи за хитне интервенције у овој јединици Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Обука је конципирана тако да официрима и подофицирима пружи, пре свега, специфична знања о принципима рада радарско-рачунарских средстава, као и поступцима који се спроводе приликом одржавања, механичких, рачунарских и специјализованих хардверских компоненти, софтверских комплета и резервних склопова.

Реализацијом ове обуке обезбеђује се да целокупан технички састав у 126. бригади ВОЈИН задовољава највише стандарде оспособљености неопходне за одржавање високог нивоа исправности средстава радарске технике, како би јединица могла несметано извршавати задатке осматрања и непрекидне контроле ваздушног простора Републике Србије.

Повезане вести