Свечана...

Свечана академија поводом Дана Копнене војске и Дана пешадије

16.11.2017 | Култура и традиција У оквиру програма обележавања 16. новембра – Дана вида Копнене војске и Дана рода пешадије, у нишком Дому војске, у присуству бројних гостију, вечерас је одржана свечана академија.
Обележена...

Обележена 102. годишњица Колубарске битке

15.12.2016 | Култура и традиција Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић предводио је данас државну церемонију поводом обележавања 102. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом Светог Димитрија у Лазаревцу.
Обележена...

Обележена 99. годишњица Колубарске битке

15.12.2013 | Актуелности У Лазаревцу је данас, уз војне и државне почасти, обележена 99. годишњица Колубарске битке у Првом светском рату. Венце на спомен-костурницу српских, аустроугарских и мађарских војника положио је премијер Србије Ивица Дачић, који је предводио државну церемонију обележавања битке. Делегацију Војске Србије и Министарства одбране која је положила венац предводио је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.
Обележена...

Обележена годишњица Колубарске битке

15.12.2008 | Култура и традиција Централна манифестација поводом обележавања 94. годишњице Колубарске битке одржана је данас у Лазаревцу одавањем државних и војних почасти код Спомен-цркве са костурницом Светог Димитрија.