General Diković obišao učesnike vežbe „BARS 2016“

Petak, 14.10.2016 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas učesnike letno-taktičke vežbe „BARS 2016“ na aerodromu „Batajnica“.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Ranka Živaka, prisustvovao je na aerodromu „Batajnica“ izvršnoj pripremi za letenje pred početak današnjih letačkih aktivnosti na letno-taktičkoj vežbi „BARS 2016“.

Obraćajući se pripadnicima RV i PVO i oružanih snaga Ruske Federacije koji u mešovitim posadama zajedničkim snagama izvode letačke zadatke tokom vežbe, general Diković istakao je da je u toku završna faza vežbe „BARS 2016“ koja je jedinstvena i specifična vežba vazduhoplovnih sastava dve države.

– Specifičnost potiče iz samog naziva „bratstvo“ koje jasno determiniše odnose između Oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije i našu doslednost u sprovođenju strategijskih opredeljenja da sa prijateljima sarađujemo, da negujemo to prijateljstvo, da ga razvijamo i da jačamo sposobnosti naših oružanih snaga – naglasio je general Diković.

Načelnik Generalštaba je istakao da će se ova vežba naredne godine izvesti u Ruskoj Federaciji, što će našim pilotima dobro doći kada je reč o iskustvu, i izrazio nadu da će se naši piloti sa te vežbe vratiti sa avionima MiG-29 koji će ostati u Srbiji.

Predstavnik komande Ratnog vazduhoplovstva Ruske Federacije pukovnik Konstantin Jurevič Surikov, tom prilikom, izrazio je zahvalnost zbog srdačnog prijema ruskih vazduhoplovaca, kao i pozitivne utiske zbog dobre organizacije vežbe.

Povezane vesti