Obeležena...

Obeležena godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

04.05.2014 | Aktuelnosti U okviru obeležavanja 15. godišnjice od herojske pogibije pukovnika Milenka Pavlovića, u Osečini, Gornjem Crniljevu, Valjevu i selu Bujačić, 3. i 4.maja, održane su brojne prigodne manifestacije priređene u čast Milenka Pavlovića.
Sećanje na poginule...

Sećanje na poginule pripadnike 126.brigade VOJIN

07.04.2014 | Aktuelnosti Na Kraljevom stolu, jednom od vrhova planine Maljen, u neposrednoj blizini Divčibara, juče je obeležena petnaesta godišnjica pogibije dvojice mladih oficira herojske 126. brigade VOJIN, Siniše Radića i Željka Savičića.
Obeležena...

Obeležena godišnjica pogibije majora Nebojše Tepavca

07.04.2014 | Aktuelnosti U obrenovačkom selu Vukićevica, u subotu 5. aprila, obeležena je petnaesta godišnjica smrti majora Nebojše Tepavca koji je poginuo od dejstva protivradarske rakete po položaju Osmog raketnog diviziona iz sastava 250. raketne brigade, tokom NATO agresije. Tom prilikom pet pripadnika jedinice je ranjeno.
Obeležena 73....

Obeležena 73. godišnjica od početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji

06.04.2014 | Aktuelnosti Centralna komemorativna svečanost povodom Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji i obeležavanje 73. godišnjice od bombardovanja gradova u Srbiji, održana je danas u Beogradu, kod spomenika stradalim pilotima u Aprilskom ratu, na Zemunskom keju. Uz državne i vojne počasti, svečanost je predvodio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.
Obeležena...

Obeležena godišnjica pogibije pripadnika Komande Prve armije

31.03.2014 | Aktuelnosti U kasarni „Topčider“ danas je obeležena 15. godišnjica pogibije pripadnika Komande Prve armije Vojske Jugoslavije. Godišnjem pomenu prisustvovali su članovi porodica tragično nastradalih i pripadnici komandi, jedinica i ustanova koje baziraju u ovoj kasarni.
Obeležena...

Obeležena godišnjica Novosadske racije

23.01.2014 | Aktuelnosti U Novom Sadu danas je obeležena 72. godišnjica Novosadske racije, jednog od najtragičnijih događaja u istoriji grada, u kojoj su mađarske okupacione fašističke vlasti ubile ili žive gurnule pod led zaleđenog Dunava, između 1300 i 1700 Srba, Jevreja i Roma, žitelja Novog Sada, među kojima je bio veliki broj žena, dece, staraca.
Obeležena 99....

Obeležena 99. godišnjica Kolubarske bitke

15.12.2013 | Aktuelnosti U Lazarevcu je danas, uz vojne i državne počasti, obeležena 99. godišnjica Kolubarske bitke u Prvom svetskom ratu. Vence na spomen-kosturnicu srpskih, austrougarskih i mađarskih vojnika položio je premijer Srbije Ivica Dačić, koji je predvodio državnu ceremoniju obeležavanja bitke. Delegaciju Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koja je položila venac predvodio je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.
Obeležena...

Obeležena godišnjica smrti pukovnika pilota Milenka Pavlovića

29.04.2013 | Aktuelnosti Pomen pukovniku pilotu Milenku Pavloviću, koji je poginuo tokom NATO bombardovanja, 4. maja 1999. godine, braneći nebo iznad Srbije, održan je juče u njegovom rodnom mestu Gornjem Crniljevu pored Osečine, nad kojim je pre 14 godina i oboren.
SEĆANjE NA PILOTA...

SEĆANjE NA PILOTA MILENKA PAVLOVIĆA

05.05.2008 | Aktuelnosti Deveta godišnjica pogibije u NATO bombardovanju pilota-pukovnika Milenka Pavlovića, komandanta 204. lovačkog avijacijskog puka, obeležena je u Valjevu u prisustvu rodbine, njegovih ratnih drugova, pripadnika Vojske Srbije i građana.