Intervju generala...

Intervju generala Mojsilovića za Odbranu

24.09.2018 | Intervjui U prvom intervju za magazin „Odbrana“ od postavljenja na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović govori o svojoj karijeri, prioritetima u radu, vraćanju obaveznog vojnog roka...
Svečanost povodom...

Svečanost povodom Dana Medija centra Odbrana

24.01.2017 | Kultura i tradicija Medija centar „Odbrana“ obeležio je danas, u Domu Vojske Srbije u Beogradu, dan kada je 1879. godine u Srbiji izašao prvi broj vojnog lista „Ratnik“, kao i 138 godina vojne štampe u Srbiji.
Plaketa Vojske...

Plaketa Vojske Srbije magazinu „Odbrana“

25.01.2016 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković dodelio je Plaketu Vojske Srbije magazinu „Odbrana“ povodom deset godina od izlaska prvog broja.
Svečanost povodom...

Svečanost povodom Dana Medija centra „Odbrana“

24.01.2014 | Aktuelnosti U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije, Medija centar „Odbrana“ danas je obeležio višestruki jubilej – 24. januar Dan te kuće, 135 godina vojne štampe u Srbiji i izlaska prvog broja lista „Ratnik“, kao i izlazak 200. broja magazina „Odbrana“, koji nastavlja tradiciju vojne štampe.
U Domu Vojske...

U Domu Vojske otvorena izložba fotografija

16.01.2014 | Aktuelnosti Prva samostalna izložba fotografija stalnog saradnika magazina „Odbrana“ Dušana Atlagića – „Vojska Srbije“, otvorena je večeras u Maloj galeriji Doma Vojske. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Rodić, državni sekretar Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, kao i brojni saradnici, prijatelji i gosti.
Obeležena 130....

Obeležena 130. godišnjica vojne štampe

23.01.2009 | Kultura i tradicija Danas je u Domu Garde na Topčideru obeležena 130. godišnjica postojanja vojne štampe u Srbiji i 24. januar Dan Novinskog centra „Odbrana“ koji baštini tradicije lista „Ratnik“ koji je 1879. godine osnovao ministar vojni Jovan Mišković.
Intervju komandanta...

Intervju komandanta Vazduhoplovstva i PVO za “Odbranu”

16.12.2008 | Intervjui Reorganizacija Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, najmodernijeg i svakako najzahtevnijeg segmenta svake, pa i naše vojske, predstavlja složen i sveobuhvatan proces koji u sebi sadrži više faza.
MAGAZIN ODBRANA U...

MAGAZIN ODBRANA U BROJU 76 OD 15. NOVEMBRA DONOSI

15.11.2008 | Aktuelnosti Ministar odbrane Dragan Šutanovac, posle posete Kini, izjavio je da su najviši kineski zvaničnici, sa kojima je razgovarao tokom posete, dali apsolutnu podršku nastojanjima Srbije da diplomatskim i mirnim putem rešava problem Kosova, ali i podršku Srbiji na njenom evropskom putu.
Izašao je novi 75....

Izašao je novi 75. broj Odbrane

03.11.2008 | Aktuelnosti Intervju sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem, koji govori o projekcijama sistema odbrane, Ministarstva i Vojske, koji treba da budu deo novog odgovora Srbije na globalne promene i zahteve regionalne bezbednosti.
MAGAZIN ODBRANA U...

MAGAZIN ODBRANA U BROJU 74 OD 15. OKTOBRA DONOSI

15.10.2008 | Aktuelnosti Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je ključeve za još 26 vojnih stanova na Bežanijskoj kosi. Osamdeset stanova na toj lokaciji biće spremno za podelu do kraja godine, a u 2009. očekuje se završetak oko 400 vojnih stanova u više garnizona u Srbiji.