Pripreme raketaša...

Pripreme raketaša Vojske Srbije za gađanje na poligonu „Šabla“

11.06.2019 | Obuka Pripreme raketnih jedinica Vojske Srbije na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj sve su intenzivnije kako se dan gađanja približava. Svesni da će svi pogledi tog dana biti uprti u nebo, naši raketaši znaju da u pripremama „na zemlji“ ništa ne sme da zataji.
Pripreme pilota za...

Pripreme pilota za gađanje na poligonu „Šabla“

08.06.2019 | Obuka Na aerodrom „Graf Ignatijevo“ u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru koje će sa kolegama iz Bugarske armije izvesti na poligonu „Šabla“.
Peto zajedničko...

Peto zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru „Šabla 2019“

05.06.2019 | Obuka Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj od 4. do 14. juna izvešće zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru sa pripadnicima oružanih snaga te zemlje.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba čestitao pripadnicima RV i PVO Dan vida

22.12.2017 | Aktivnosti NGŠ Povodom 24. decembra – Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uputio je čestitku pripadnicima ovog vida Vojske Srbije.
Ministar Vulin u...

Ministar Vulin u Komandi RV i PVO

21.07.2017 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji državnog sekretara u MO Aleksandra Živkovića i načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića obišao je danas Komandu RV i PVO u Zemunu.
Srpski raketaši...

Srpski raketaši oborili sve mete

18.07.2017 | Obuka Pripadnici 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije, sa kolegama iz Bugarske armije, uspešno su danas izvršili bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj.
Pripreme srpskih...

Pripreme srpskih raketaša za gađanje na „Šabli 2017“

16.07.2017 | Obuka Na poligonu „Šabla“ u toku su intenzivne pripreme pripadnika 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva za zajedničko bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru sa raketnim sistemima za PVD.
Zajedničko bojno...

Zajedničko bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru „Šabla 2017“

13.07.2017 | Obuka Na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, od 11. do 25. jula izvode zajedničko bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru sa raketnim sistemima za PVD.
Počela završna...

Počela završna konferencija za gađanje na poligonu „Šabla“

24.04.2013 | Međunarodna saradnja Završna planska konferencija za zajedničko gađanje raketnih jedinica i lovačke avijacije Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Bugarske armije na poligonu „Šabla“ počela je danas u Komandi ViPVO u Zemunu. Na konferenciji, koja će trajati tri dana, prisustvuju delegacije Bugarske i Srbije.