Војска реконструише путеве и санира клизишта широм Србије

Уторак, 17.6.2014 | Актуелности

Инжињеријске јединице Војске Србије, осим ангажовања у Обреновцу, изводе радове на реконструкцији путева и санацији клизишта у Малом Зворнику, Косјерићу, Бајиној Башти и Крупњу. Припадници 310. инжињеријског батаљона из Прокупља, из састава Треће бригаде Копнене војске, настављају са уклањањем одрона и реконструкцијом оштећених путева у општини...

Инжињеријске јединице Војске Србије, осим ангажовања у Обреновцу, изводе радове на реконструкцији путева и санацији клизишта у Малом Зворнику, Косјерићу, Бајиној Башти и Крупњу.

Припадници 310. инжињеријског батаљона из Прокупља, из састава Треће бригаде Копнене војске, настављају са уклањањем одрона и реконструкцијом оштећених путева у општини Косјерић.

У општини Ражањ на Јовановачкој реци постављен је мост са 2 елемента, док су у месној заједници Сјерач у општини Бајина Башта, припадници ове јединице поставили тешки механизовaни мост преко реке Рогачице.

У општини Крупањ, инжињеријска радна група са четири инжињеријске машине и два самоистоваривача ангажује се од 9. јуна на пробијању оштећених деоница пута до градског водовода, који je један од главних извора пијаће воде.

У Малом Зворнику припадници ове јединице, 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде из Краљева и 333. инжињеријског батаљона из Ваздухопловства и ПВО раде на обилазници за теретна возила јер главној магистрали прети опасност од клизишта.

У току дана, припадници 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде Копнене војске, поставиће тешке механизоване мостове у општинама Мали Зворник и Бајина Башта. Припадници ове јединице већ су поставили мосне прелазе у селима Раваница и Годачица.

Припадници 18. инжињеријског батаљона Прве бригаде Копнене војске сутра ће отпочети реконструкцију путева у општини Љубовија.

До сада су инжињерци Војске Србије поставили 7 мосних прелаза, а сутра ће поставити још један мост у општини Богутовац.
 

Повезане вести