Otvoren savremeni...

Otvoren savremeni helidrom kod Vojnomedicinske akademije

03.01.2019 | Aktuelnosti Novoizgrađeni helidrom kod Vojnomedicinske akademije jedini je helidrom u Republici Srbiji koji obezbeđuje uslove za sletanje dva helikoptera istovremeno, danju i noću, u svim uslovima.
Nove smene vojnih...

Nove smene vojnih medicinara u misijama EU

28.09.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu pripadnike VS koji će biti angažovani u misijama Evropske unije u Somaliji i Centralnoafričkoj Republici.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije na vežbi traganja i spasavanja SAREX 39-18

28.09.2018 | Obuka Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade i 63. padobranskog bataljona učestvovali su na vežbi traganja i spasavanja SAREX 39-18, koja je u organizaciji Direktorata za civilno vazduhoplovstvo održana juče u rejonu opštine Kučevo u Braničevskom okrugu.
General Bartman...

General Bartman položio venac na Avali

06.09.2018 | Međunarodna saradnja U nastavku posete Republici Srbiji, komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Mark Bartman položio je jutros venac kraj Spomenika neznanom junaku na Avali.
General Diković s...

General Diković s budućim najmlađim oficirima

29.08.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas na Vojnoj akademiji sa kadetima 139. klase Vojne akademije i 4. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije
Osmi CISM trening...

Osmi CISM trening kamp na Kopaoniku

02.08.2017 | Sport u Vojsci Na Kopaoniku je u toku realizacija 8. CISM trening kampa „Kopaonik 2017“ u čijem radu učestvuju vojni sportisti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u atletici, vojnom pentatlonu, orijentiringu, borenju (dzudo, boks, kik-boks) i futsalu-žene.
Deda Mraz i Dobra...

Deda Mraz i Dobra Vila na aerodromu Batajnica

28.12.2016 | Civilno-vojna saradnja U organizaciji 204. vazduhoplovne brigade, danas je na aerodrom „Batajnica“ sleteo „antonov 26“ sa Deda Mrazom, koji je spremio slatkiše za najmlađe posetioce aerodroma.
Ministar odbrane i...

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba potpisali donorske kartice

08.12.2016 | Aktuelnosti Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima oba kolegijuma, danas su na Vojnomedicinskoj akademiji potpisali donorske kartice.
Akcija dobrovoljnog...

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u novosadskoj kasarni

26.12.2008 | Civilno-vojna saradnja Pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije i članovi novosadske podružnice humanitarnog društva železničara Srbije “Kostadin Veselinović-Kosta” u zajedničkoj humanitarnoj akciji dobrovoljno su dali krv.
Vojnomedicinska...

Vojnomedicinska vežba „Siguran put 2008“

20.11.2008 | Obuka Vojnomedicinska vežba „Siguran put 2008“ izvedena je danas u rejonu Bujanovačke Banje. Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je prikazane aktivnosti veoma uspelim i istakao značaj dobijanja sertifikata CREVAL koji potvrđuje interoperabilnost srpskog vojnog saniteta.