Цивилно-војна сарадња
15.04.2011

Припадници Војске Србије у акцији „Очистимо Србију“


Акција чишћења тока и обале реке Јужне Мораве „Очистимо Србију“ данас је изведена на територији Врања, Бујановца, Владичиног Хана, Лесковца и Алексинца.

У акцији је учествовао и министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић који је том приликом нагласио да слика ружне Србије мора да постане прошлост и да је зато данас више од 2.000 људи дошло да чисти Јужну Мораву.

„Изражавам велику захвалност свима који су учествовали у овој акцији, а пре свега припадницима Војске Србије. Наш циљ је да се акција претвори у праву борбу против отпада који се налази у природи Србије“, рекао је министар Дулић.

Начелник групе за цивилно-војно сарадњу 4. бригаде Копнене војске, потпуковник Горан Станковић, рекао је да су припадници Бригаде и гарнизона Врање учешћем у акцији „Очистимо Србију“ дали допринос да Србија буде чистија и лепша.

На чишћењу Јужне Мораве, од Златокопачког моста до Врњачке бање, поред више од 150 старешина и војника, ангажована су и моторна возила, десантни чамци, цистерне за воду и инжињеријски алат. Речна флотила обезбедила је спасиоце и рониоце који су водили бригу о безбедности учесника акције.


 

 

Email