Отворени дан

Отворени дан у Врању

Отворени дан у Врању

Више од шест хиљада грађана Врања и Пчињског округа присуствовало је данас акцији Војске Србије „Отворени дан“ у касарни „Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог” у Врању. Припадници Четврте бригаде Копнене војске, којом командује бригадни генерал Милосав Симовић, отворили су капије своје касарне и потврдили да улажу велике напоре да сваки нови „Отворени дан” буде карактеристичан, различит од претходних и...

„Отворени дан“ у Зајечaру

„Отворени дан“ у Зајечaру

Припадници Команде за развој Тимочке бригаде данас су у касарни „Никола Пашић“ у Зајечару организовали промотивну акцију „Отворени дан“. Занимљив програм грађанима Зајечара приказали су и припадници пешадијских батаљона Треће бригаде Копнене војске, ученици Средње медицинске школе и Ватрогасно-спасилачког батаљона МУП из Зајечара.

„Отворени дан“ у 250. ракетној бригади

„Отворени дан“ у 250. ракетној бригади

У касарни „Бањица“, у Београду, припадници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства организовали су данас традиционалну манифестацију „Отворени дан“. Посетиоци, међу којима је највише било ученика београдских средњих и основних школа, али и љубитеља противваздухопловне одбране, имали су прилику да погледају изложену технику и савремена средства која се користе у ракетним јединицама Војске Србије.

„Oтворени дан“ у Крушевцу

„Oтворени дан“ у Крушевцу

Акција „Отворени дан“ организована је данас у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу. Припадници Центра за обуку логистике, Команде за развој Расинске бригаде, Центра за усавршавање кадрова АБХО и 246. батаљона АБХО осмислили су занимљив програм, у оквиру кога је, око хиљаду грађана тог града, имало прилику да види наоружање и војну опрему и приказе садржаја обуке.

Акција „Отворени дан“ у Бачкој Тополи

Акција „Отворени дан“ у Бачкој Тополи

Овогодишњу акцију „Отворени дан“ Прва бригада Копнене војске организовала је у гарнизону Бачка Топола, у касарни „Бачка“. Преко хиљаду посетилаца имало је прилику да се упозна са наоружањем, опремом и средствима механизованих, артиљеријских, извиђачких и инжињеријских јединица.

„Отворени дан“ у Речној флотили

„Отворени дан“ у Речној флотили

Новосадска касарна “Александар Берић” je , у оквиру већ традиционалне акције “Отворени дан”, по трећи пут, отворила капије грађанима Новог Сада и околних места. Као и до сада најбројнији, али и најдражи посетиоци били су најмлађи, ученици новосадских вртића, основних и средњих школа.

„Отворени дан“ у 4. бригади

„Отворени дан“ у 4. бригади

Припадници 4. бригаде Копнене војске, из гарнизона Врање и Бујановац, у среду 1. јуна, отворили су капије касарне „1. пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању, за све посетиоце, грађане Врања и Пчињског округа и ученике основних и средњих школа.Почетак акције „Отворени дан“ најављен је за 12 часова, али су први посетиоци стигли у касарну сат времена раније и с великим нестрпљењем ишчекивали почетак програма.

„Отворени дан“ на нишком војном аеродрому

„Отворени дан“ на нишком војном аеродрому

Kапије нишког војног аеродрома данас су биле широм отворене за бројне посетиоце акције „Отворени дан“. Домаћин манифестације био је 161. батаљон за обезбеђење нишког аеродрома, а организатор 98. ваздухопловнa бригадa. Посетиоци су први пут на једном месту могли да виде летелице, наоружање и опрему свих јединица које су базиране у Нишу. Традиционално, за „Отворени дан“ највише су били заинтересовани основци и средњошколци.

„Отворени дан“ у Горњем Милановцу

„Отворени дан“ у Горњем Милановцу

Акција „Отворени дан“ одржана је данас у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу. Акцију, која се одржава четврту годину заредом, посетило је више од 3.000 грађана, међу којима су најбројни били ученици основних и средњих школа и малишани предшколског узраста. Посетиоци су били у прилици да виде изложено наоружање и опрему, приказ обучености јединица, као и наступ Гарде Војске Србије.

„Отворени дан“ у 204. ваздухопловној бригади

„Отворени дан“ у 204. ваздухопловној бригади

На војном аеродрому Батајница, дому 204. ваздухопловне бригаде, јуче је одржана традиционална акција „Отворени дан“ посвећена породицама припадника Бригаде, малишанима из основних школа као и свим љубитељима војног ваздухопловства и војне технике. Више од хиљаду посетилаца имало је прилику да види атрактиван и узбудљив летачки програм који су војни летачи извели авионима МиГ-21, МиГ-29, Супергалеб Г-4 и хеликоптерима Газела и Ми-8.