Спорт у Војсци
15.05.2009

ЛЕТЊЕ СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ГЕНЕРАЛШТАБА


 

Летње спортско првенство Генералштаба Војске Србије завршено је јуче свечаним проглашењем победника у касарни Топчидер. На првенству су се надметале четири екипе – екипе Један и Два чинили су припадници Управа Генералштаба, екипу Три припадници Гарде, а за екипу Четири наступили су припадници Управе војне полиције.

Победник у свеукупном пласману била је екипа Три, коју су чинили припадници Гарде, друго место заузела је екипа Четири, а треће екипа Два. Признања најбоље пласираним екипама и појединцима уручио је начелник Управе за телекомуникације и информатику ГШ ВС генерал-мајор Радивој Вукобрадовић. Током првенства, спортисти из Генералштаба и јединица непосредно потчињених Генералштабу одмерили су снаге у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, џудоу, атлетици, одбојци и малом фудбалу. Највише успеха у војном вишебоју имала је екипа Три из које је дошао и најуспешнији појединац у тој дисциплини,  капетан Марко Марјановић.

Гардисти су тријумфовали и у атлетици и малом фудбалу, док је у одбојци победила екипа Један. Екипа Четири очекивано је остварила најбоље резултате у стрељаштву. Њен члан мајор Дејан Миликић био је први у гађању аутоматском пушком, док је у гађању пиштољем највише бодова освојио члан екипе Четири старији водник Вукота Ђукић. На овогодишњем спортском првенству први пут је организовано и такмичење у гађању из пиштоља за жене, а најпрецизнија дама била је старији водник Наташа Јовановић из Гарде. У успехе екипе Четири убрајају се и прво место у оријентирингу, које је припало потпоручнику Вукашину Мијаиловићу, и победа старијег водника прве класе Бојана Бранде у џудоу.
 
Email