Генерал Драганић примио делегацију Националне гарде Охаја

Петак, 11.9.2015 | Државно партнерство са Охајом

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас делегацију Националне гарде Охаја коју је предводиo командант Ратног ваздухопловства бригадни генерал Стивен Марковић. Двојица генерала разговарала су између осталог и о сарадњи на развоју базе „Југ“ и спровођењу пројекта „Хуманитарна асистенција“...

Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас делегацију Националне гарде Охаја коју је предводиo командант Ратног ваздухопловства бригадни генерал Стивен Марковић. Двојица генерала разговарала су између осталог и о сарадњи на развоју базе „Југ“ и спровођењу пројекта „Хуманитарна асистенција“, као и о сарадњи у 2016. години.



Генерал Драганић је оценио да је сарадња Војске Србије и Националне гарде Охаја, која се интензивно развија од 2006. године у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја, веома добра и изразио наду да ће америчка страна и убудуће подржавати заједничке пројекте од значаја за реформу система одбране.

Делегација Националне гарде Охаја борави у Србији у посети Управи за војно здравство Министарства одбране, а оквиру посете обићи ће аеродром „Батајница“ и присуствовати промоцији потпоручника Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Повезане вести