Нове ротације српских мировњака у Конгу, Обали Слоноваче и Сомалији

Четвртак, 17.4.2014 | Мултинационалне операције

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић примио је данас припаднике Војске Србије који у предстојећем периоду одлазе у мултинационалне операције у Демократској Републици Конго, Обали Слоноваче и Сомалији.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић примио је данас припаднике Војске Србије који у наредном периоду одлазе у мултинационалне операције у Демократској Републици Конго, Обали Слоноваче и Сомалији.

Пријему у Генералштабу присуствовали су заменик команданта Здружене оперативне команде бригадни генерал Славољуб Јанићијевић и начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.

Медицински тим који ће наредних шест месеци бити ангажован на санитетској евакуацији ваздушним путем у мултинационалној операцији Уједињених нација MONUSCO у ДР Конго предводиће лекар поручник Владимир Зец.

Мајор Василије-Вања Бошњак, такође лекар, биће вођа санитетског тима који ће шест месеци бити ангажован у мултинационалној операцији Европске уније ЕУТМ Сомалија, а у операцији Уједињених нација UNOCI у Обали Слоноваче тројица војних посматрача биће ангажовани на имплементацији мировног процеса и мандата мултинационалне операције.

Повезане вести