Обележен Дан Техничког ремонтног завода „Чачак“

Петак, 30.9.2016 | Култура и традиција

У Техничком ремонтном заводу „Чачак“ данас је обележен дан ове установе Копнене војске.

Свечаности су присуствовали начелник Управе за логистику Генералштаба бригадни генерал Жељко Нинковић, заступник начелника штаба Команде Копнене војске пуковник Владета Балтић, градоначелник Чачка Милун Тодоровић, представници Министарства унутрашњих послова, Српске православне цркве, борачких удружења, установа и предузећа Чачка, премештени и пензионисани припадници Завода.

Уз честитке припадницима Завода, генерал Нинковић је истакао да су стеченим знањем и искуством и професионалним односом према додељеним задацима дали значајан допринос обезбеђењу захтеваног нивоа оперативних и функционалних способности Војске Србије. 

Празник слављеницима честитали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић. 

Пуковник Срђан Петковић, директор Завода, подсетио је да ова установа прославља свој празник у знак сећања на дан када је Државни савет ондашње Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, дао сагласност на одлуку чачанске општине о уступању земљишта, ради изградње некадашњег „Инжињеријско-техничког завода“ и додао да је Завод у преходном периоду успешно реализовао постављене задатке.

– Уверени смо да ће Завод и у будућности представљати један од темеља у изградњи савремене и модерно опремљене војске и имати битно место и улогу у изградњи њених оперативних и функционалних способности – истакао је пуковник Петковић.

Овом приликом најбољима су уручене и пригодне награде, док је Заводу додељен сертификат о усаглашености система менаџмента квалитетом по стандардима SRPS ISO 14001 и 18001. 

Технички ремонтни завод посетили су и ученици основне школе „Драгиша Мишовић“ из Чачка и малишани из предшколске установе „Моје детињство“, којима су припадници Завода приказили део иновативних средстава и опреме.

У оквиру обележавања Дана Завода освештан је богослужбени простор и прослављена крсна слава Свете мученице Вера, Љубав и Нада и мајка им Софија. Богослужбени простор је освештао протојереј чачански Небојша Дабић, уз саслужење војних свештеника из Копнене војске, капетана Ђорђа Димића и Ивана Аврамовића и потпоручника Владана Вуковића. 

Повезане вести