Саопштење

Среда, 24.5.2017 | Саопштења

Саопштење Војске Србије у вези са новинским чланком под називом „НАТО врбује Диковића“ објављеним у дневном листу Српски телеграф.

Ради потпуног информисања јавности поводом данашњег објављивања новинског чланка Српског телеграфа под називом „НАТО врбује Диковића“, Војска Србије указује на неистине у вези са реализованом посетом делегације Европске команде Оружаних снага САД Републици Србији, на челу са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Фредериком Хоџисом.

Предметна посета договорена је марта месеца ове године, а непосредан сусрет генерала Диковића и Хоџиса реализован је током јучерашњег дана у присуству свих чланова делегација оружаних снага САД и Војске Србије.

У саставу делегације Војске Србије, поред генерала Диковића, били су командант Копнене војске, командант Прве бригаде и референт из Команде Копнене Војске, као и припадници Кабинета начелника Генералштаба Војске Србије: начелник и референт из Одсека за међународну војну сарадњу и начелник Групе за односе са јавношћу.

Састанак двојице генерала није реализован иза затворених врата како је наведено у чланку Српског телеграфа, већ у присуству чланова обе делегације. У другом делу састанка, поред генерала Диковића, присуствовали су командант Копнене војске, командант Прве бригаде и начелник Одсека за међународну војну сарадњу.

Учесници састанка могу се видети и на фотографијама сајта Војске Србије.

Током састанака разговарано је о темама које су биле договаране у припреми састанка, након чега је објављено званично саопштење на сајту Војске Србије, по узору на досадашњу праксу о посетама делегација високог нивоа страних оружаних снага.

Наводи Српског телеграфа су нетачни и не одговарају чињеницама и истини.

Припадници Војске Србије и начелник Генералштаба Војске Србије не прилагођавају се ничијем утицају, већ часно и професионално извршавају своје дужности. 

Повезане вести