Српски тенкисти непромашиви на гађању

Среда, 2.8.2017 | Међународна сарадња

Од отварања Међународних војних игара у суботу, припадници Војске Србије остварују запажене резултате у Руској Федерацији.

На овогодишњим војним играма наше екипе надмећу се у две дисциплине – тенковском биатлону и пољској кухињи.

У тенковском биатлону учествују тенковске посаде из 19 земаља.

У току је прва фаза такмичења која подразумева индивидуалне трке и надметање тенковских посада. Екипа Војске Србије наспрам себе има екипе Руске Федерације и Киргизије, а свака екипа наступа са по три тенковске посаде. Збрајањем резултата из прве фазе такмичења одређују се полуфиналисти.

На јучерашњем наступу друге посаде Војске Србије, наши тенкисти погодили су свих пет мета, чиме су били једина посада поред посаде Оружаних снага Руске Федерације којој је ово пошло за руком. Борба за полуфинале наставља се у недељу 6. августа, када ће наступити трећа посада екипе наше војске.

У другој полуфиналној етапи такмичења дванаест екипа ће се надметати у такозваној „штафети“ која ће бити одржана од 8. до 10. августа. Четири најбоље екипе из ове етапе иду у финале, које ће бити одржано 12. августа, на дан затварања Међународних војних игара.

Уз запажен наступ тенкиста, екипа Војске Србије предвођена потпуковником Мирославом Јовановићем први пут се ове године такмичи у дисциплини „Пољска кухиња“, са још шест земаља учесница.

Ова такмичарска дисциплина реализује се кроз пет фаза где, поред надметања у спремању јела, кувари морају да покажу и своје вештине у руковању оружјем.
 
Досадашњи успех потврђује и вест да су штанд такмичара Војске Србије посетили министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу, као и амбасадор Републике Србије у Москви Славенко Терзић.

Повезане вести