Вежба специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке

Среда, 31.5.2017 | Обука

У касарни „Аеродром“ у Нишу и на стрелишту „Међа“, од 21. до 31. маја, изведена је вежба специјалних јединица Војске Србије и оружаних снага Републике Грчке „Фалкон 17“.

Десетодневна вежба имала је за циљ да унапреди интероперабилност и међусобно разумевање припадника војски двеју земаља на тактичком нивоу у току извршења операција подршке миру.

У оквиру вежбе „Фалкон 17“ јуче је изведена тактичка вежба са бојним гађањем по теми „Падобрански тим у противпобуњеничкој борби уз употребу специјалног десанта“.

Вежбовним активностима присуствовали су командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић и командант Здружене оперативне команде Специјалних снага Оружаних снага Републике Грчке бригадни генерал Николаос Фларис.

У току боравка у Србији, бригадног генерала Флариса примио је и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић. Двојица генерала разговарали су о реализацији вежбе „Фалкон 2017“, као и о могућностима унапређења сарадње специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Грчке.

Повезане вести